EZ FONTOS!

Néhány fontos tudnivaló a gondtalan utazáshoz!

1., Feltétlen olvasd el az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek), hiszen abban röviden minden benne van amit az utazási szolgáltatásról tudnod kell. A rendelésedet is csak elolvasás után küldd el.

2., Az ÁSZF elolvasását indulás előtt a Jelenléti ív és Nyilatkozat aláírásával is tanúsítod! A gépkocsiban az ÁSZF-et és egyéb szükséges dokumentumot megtalálod, elolvashatod.

3., Csak írásban (e-mailben) közölt érdeklődést, megrendelést tudok fogadni! Ez fontos reklamáció vagy egyéb nézetkülönbség esetén.

4., Az utazásod időpontja, útvonala csak a befizetett viteldíj bankszámlámon történő jóváírása után válik hatályossá!

5., Esetleges út lemondás, módosítás kérés szintén e-mail útján történhet.

6., Ha az indulás időpontjában nem vagy a közölt indulási helyen, 15 perc várakozás után nélküled indulunk. Ebben az esetben a befizetett viteldíjad elveszíted (lásd ÁSZF).

7., Ha az ÁSZF-ben közölt poggyásznál többet, nagyobbat szeretnél vinni azt mindig előre közöld velem. Ha elfogadom, hozhatod (plusz díj ellenében), ha elutasítom a kérésed, akkor nem.

8., Poggyászaid mérete, borítása, tartalma nem okozhatja a gépjármű, az utasok, a többi poggyász szennyeződését, károsodását. Tiltott tárgyakat, szereket a poggyász nem tartalmazhat!

Ezt szükség esetén utazás előtt a sofőr ellenőrzi. Az ellenőrzés elutasítása az utas utazásból való pénz visszatérítés nélküli kizárását, vagy poggyászának kizárását jelenti az utazásból. Amennyiben a hatóság fenntart az utazásodban, jogunk van nélküled tovább menni, pénz visszatérítés nélkül. Nagyobb méretű tárgy biztonságosan rögzíthető legyen. Lásd ÁSZF.

9., A gépkocsiban utazás közben hangoskodás, visszatetsző viselkedés nem megengedett. A sofőr figyelmeztethet a rendbontás befejezésére. Ismételt rendbontás esetén az utas kizárható a további utazásból, kártérítés lehetősége nélkül.

10., Az adott országba való belépéshez szükséges okmányaidnak nálad kell lennie, melyet indulás előtt ellenőrzünk. Ha nincsenek nálad, vagy érvényességük lejárt (az útleveled lejárata az adott ország előírásainak nem felel meg) akkor a sofőr elutasítja az utazásodat. Ebben az esetben visszatérítés, kártérítés nem jár.

11., Állatok (kis méretű hobbi állatok sem) nem szállíthatóak.

12., Ittas, bódult, fertőző betegségben szenvedő személyeket, valamint az utastársakban visszatetszést keltő piszkos, szennyezett ruházatú, valamint tisztátalan személyeket nem szállítunk. Ilyen utast a sofőr az induláskor elutasít vagy a legközelebbi pihenőhelyen kiszállítja a gépkocsiból. Ebben az esetben visszatérítés, kártérítés nem jár.

13., Utazás közben körülbelül 300 kilométerenként megállunk egy kis nyújtózkodásra, felfrissülésre, étkezésre. Ezért a gépkocsiban étkezés, italfogyasztás nem megengedett.

14., Az utazás során forgalmi vagy egyéb okokból a sofőr módosíthatja az útvonalat figyelembe véve az esetleges leszálló helyek elérhetőségét. Ha vis maior esetén nem lehet tovább utazni akkor pénz visszatérítés nem jár. A gépjármű balesete, műszaki hibája esetén 24 órán belül tovább kell utaztatnunk az utasokat. Az e közben felmerülő költségek (szállás, élelem, stb.) az utast terhelik.

15., A lehetőségekhez mérten internet elérést biztosítunk, részben vagy egészben az utazás alatt.

16., A sofőr kötelessége kipihenten, rendezett ruházatban, kitakarított, megfelelő műszaki, felszereltségi állapotú gépjárművel a kiindulási ponton időben megjelenni. Kötelessége az utasokkal kulturáltan viselkedni. Az esetleges nézeteltéréseket utas-utas, utas-sofőr között empatikusan, az elfogadható megoldásra törekvően elrendezi. Az utas a panaszát – azt leírva, utazás kódját, időpontját megadva – az info@retourbus.com e-mail címünkre küldheti. Lásd ÁSZF.