GYIK

(Gyakran Ismételt Kérdések)

1., Hogyan tudom pontosan azt az utat rendelni amelyen szeretnék utazni?

A kiválasztott út pontos kódját az e-mailed tárgyában is közlöd.

Kód lehet pl.: Magyországról Németországba utaznék a 2020.06.18-ra hirdetett járattal: H-D200618. Finnországból Magyarországra utaznék a 2020.05.21-i járattal: SF-H200521. De lehet a neve H-DSZA200701 is, vagyis Magyarországról Németországba Szervezői A kedvezménnyel 2020.07.01-én. Ha listán kívül szeretnél utazni akkor küldd el az elképzelésedet, ha tudjuk vállalni mi adunk egy kódot az utazásnak melyet utána mindig használunk!

2., Hogyan tudok egy utazást megrendelni?

Megnézed, hogy vannak-e meghirdetett útjaink amelyek közül valamelyik megfelel Neked. Ha igen akkor ajánlatot kérsz a megfelelő adatok megadásával.

Válaszunkban közöljük az utazás végleges árát, bankszámla számunkat, fizetési határidőt. A megjelölt összeg átutalásával megrendelésed véglegessé, befogadottá válik.

3., Mi a teendőm ha nem találok nekem megfelelő dátumú, úti célú lehetőséget?

Ebben az esetben kitöltöd az ajánlatkérőnket. Válaszunkban közöljük, hogy tudjuk-e vállalni az utaztatást és mennyiért. Ha megfelel közlöd velünk és elküldjük a bankszámla számot a befizetés lebonyolításához.

4., Az akciók milyen időtartamúak?

Az akcióink határozatlan időtartamúak. Ha nem, azt az adott akciónál közöljük. Az akciók bármikor – előzetes értesítés nélkül, azonnali hatállyal – visszavonhatóak.

5., Mely e-mail címre írjak ha nem konkrét úttal kapcsolatos kérdésem van?

Az info@retourbus.com e-mail címre.

6., Mely e-mail címre írjak ha konkrét úttal kapcsolatban kérdeznék?

Az utazom@retoubus.com e-mail címre.

7., Mi a teendőm ha a megrendelt időpontban nem tudok utazni?

A tennivalód függ, hogy az utazás előtt hány nappal jelzed e-mailben az utazás lemondását. Erre vonatkozóan az ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) „Az Utas kötelezettségei” utolsó kettő bekezdése nyújt kielégítő információt. Az esetleg visszajáró összeget a bankszámládra visszautaljuk vagy kérésedre egy másik út utazási költségébe beszámítjuk.

8., Mi a teendőm ha a megrendelt utazást egy másik időpontban szeretném megtenni?

Ebben az esetben is e-mailben az utazom@retourbus.com-on közlöd a lemondást és a kért új időpontot. Szintén e-mailben közöljük, hogy elfogadtuk-e a módosítási kérelmet és az esetleges plusz útiköltség összegét, befizetési határidejét.

9., Hogyan értendő az ingyenes kiállás?

Ezt az akciónkat magyarországi indulási hely esetén lehet igénybe venni. Az indulási helyről legalább 5 fő kell, hogy utazzon. Igénybe vehető ha a magyar határ átkelési helyétől az első külföldi célpont legalább 500 kilométerre található vagyis az összes utas a kiindulási ponttól legalább ezen célpontig utazik.

10., Mit jelent a „Szervezői A” kedvezmény?

Előfordulhat, hogy barátaiddal, osztálytársaiddal, kollégáiddal, sport- vagy zenésztársaiddal utaznál ugyanoda és teljesen megtöltitek az autót (8 utas). Ilyenkor Te mint az utazás szervezője (aki megrendeli az utazást, kiegyenlíti az útiköltséget, tartja velünk a kapcsolatot) díjmentesen utazhatsz. Ha Te nem utazol velük akkor egy másik időpontotválaszthatsz az útjaink közül ahol ezt a kedvezményedet igénybe veheted az előzőleg megszervezett út kilométer hosszáig. Természetesen ha hosszabb utat választasz akkor csak a plusz kilométert számlázzuk ki Neked.

11., Mit jelent a „Szervezői B” kedvezmény?

Hasonló a Szervezői A kedvezményhez, de legalább xxxx-en jöttök

Veled együtt ugyanarra az útra. Ebben az esetben Te mint ezen utazás szervezője és egyben utasa is, 50% kedvezményt kapsz az útiköltségedből.

12., Vihetek-e magammal plusz darab vagy plusz súlyú poggyászt magammal?

Az ÁSZF határozza meg a vihető poggyászok darab számát, súlyát, egyéb tulajdonságát. Mivel a szállító gépkocsi összsúlya meghatározza a szállított személyek és poggyászok összsúlyát (jelenleg 1 személy + a poggyászai: max. 100 kg!). Így csak előzetes, e-mailben történő érdeklődésre tudunk nyilatkozni a plusz poggyász elszállításának lehetőségéről.

13., Mennyi idő lehet hátra az útlevelem érvényességéből, hogy ne „piszkáljanak” az ellenőrzéskor?

A várható hazaérkezésed időpontja plusz 6 hónap legyen. Vagyis pl. ha egy hónapos nyaralásra indulsz, akkor legalább 7 hónapig legyen még érvényes az útleveled!

14., Ha olyan kisgyermekkel utaznál akinél a KRESZ előírja a gyermekülés használatát, akkor mi a teendőd, van-e teendőd?

Ebben az esetben légy szíves gondoskodni a gyermekülésről és hozataláról!

2 db ISOFIX gyermekülés rögzítési lehetőség van! A gyermekülés nem számít poggyásznak!

Ha itt sem találsz választ a kérdésedre nyugodtan írj az info@retourbus.com e-mail címünkre! Köszönjük!